Winnaars 2021

Maandag 22 november werden het AZ Maria Middelares Ziekenhuis in Gent en Olympus Mobility bekroond met een Business Mobility Award. Die worden uitgereikt door de VSV, Agoria, Prebes en de Vlaamse overheid aan organisaties met een duurzaam en veilig mobiliteitsbeleid of een slimme mobiliteitstechnologie.

Benieuwd waarom zij de award wonnen? Dat ontdek je in deze reportage (ook vanavond om 20 uur op Kanaal Z tijdens de Z-Mobility reeks).

AZ Maria Middelares Gent

Hoe moedig je mensen aan om met het openbaar vervoer naar het ziekenhuis te komen als de halte niet aan de ingang ligt? Het Maria Middelares Ziekenhuis in Gent ging op zoek naar een oplossing en vond die bij de zelfrijdende, elektrische shuttle ‘Olli 2.0’.

Ollie 2.0 vervoert elke dag honderden medewerkers, patiënten en bezoekers gratis van de tram- en bushalte naar het ziekenhuis. De shuttle werd gelanceerd in september 2020 en is de eerste permanente autonome shuttle in België. En daar ontvangt het ziekenhuis een prestigieuze Business Mobility Award voor!

Olympus Mobility

In de categorie ‘technologieaanbieders‘ sleepte Olympus Mobility de award in de wacht.

Olympus Mobility ontwikkelde een mobiliteitsapp voor grote en kleine bedrijven, waarmee werknemers vlot kunnen schakelen tussen (duurzame) vervoeropties. Ze kiezen de route en kopen hun tickets aan in de app, waardoor ze rechtstreeks aan de werkgever factureren. Om dit mogelijk te maken, werkt Olympus Mobility samen met o.a. NMBS, De Lijn, MIVB, Blue-bike, SD Worx, Cambio…

Werkgevers kunnen met de app het mobiliteitsbudget praktisch uitrollen met minder administratie. Je bepaalt het budget per werknemer en ontvangt een duidelijke rapportering en overzichtsfactuur van alle dienstverplaatsingen en woon-werkverkeer.

We gebruiken cookies op deze website om jouw gebruikerservaring te verbeteren.
Door verder te gaan, ga je hiermee akkoord. Meer informatie