Mikaël Van Eeckhoudt

Algemeen directeur - Fietsersbond

Mikaël Van Eeckhoudt is sinds 2014 directeur van de Fietsersbond. Hij studeerde auteursrecht, bedrijfskunde en culturele studies – kortom: alles behalve mobiliteit. Mikaël gelooft dat fietsen de krachtigste hefboom is om de levenskwaliteit te verbeteren. Naast efficiënt openbaar vervoer en gedeelde mobiliteit, lost fietsen heel wat problemen in een keer op: leefbaarheid, gezondheid, sociale cohesie.

Mikaël ijvert voor een sterke mensgerichte stadsplanning om onze omgeving, economie en mobiliteit te verbeteren. Naast zijn functie bij de Fietsersbond is hij ook docent “Europese en Belgische instellingen” aan de IHECS Brussels School for Communication. Hij is 40, vader van twee kinderen en woont en werkt in Brussel. Twitter @mikaelvaneeck

Vrijdag 16.11.2018
16:30

Slot

Heb je ooit aan kinderen gevraagd waarom zij graag fietsen? Meestal antwoorden ze dat ze zich vrij voelen, overal zonder ouders geraken of het gewoon zalig vinden. Na een drukke werkdag grijpen we vaak naar de fiets om uit te blazen of te genieten. Zijn we dan (onbewust) op zoek naar dat unieke gevoel dat we als kind hadden? Tijdens deze lezing gooit Mikaël het over een andere boeg: niets over mobiliteit- en verkeersdossiers deze keer, maar vooral over dat vage, maar tegelijkertijd zo herkenbare concept: geluk. En hoe je daarop kan inzetten om nog meer medewerkers te laten fietsen.

We gebruiken cookies op deze website om jouw gebruikerservaring te verbeteren.
Door verder te gaan, ga je hiermee akkoord. Meer informatie