Programma

Lunch met broodjes en soep | Voorstelling VR-Mobiel
Plenaire sessies
13:30 - Welkomstwoord door de VSV
Kirsten De Mulder (teamverantwoordelijke vorming professionals - VSV)
13.40 - Johnson & Johnson scoort met mobiliteit
Marie-José Lesy (office manager - Johnson & Johnson)
14:05 - Coördinatie complexe mobiliteitsprojecten
Brigitte Losy (stakeholder manager - De Werkvennootschap)
Pauze met verse cake en drank
Themasessies
Voorbereid op wegenwerken
Lees meer
Slim naar Antwerpen

Tussen 2018 en 2024 vinden er grote wegenwerken plaats in en rond Antwerpen. Om weggebruikers te informeren over de bereikbaarheid en te verleiden naar alternatieven voor de auto, richtte de stad het digitaal platform ‘Slim naar Antwerpen’ op. David vertelt meer over de werkgeversaanpak binnen dit project en bespreekt hoe ze zo heel wat werknemers uit de file halen.

Hoe Voka bruggen bouwt
  • Xavier Boonman (mobiliteits- en bereikbaarheidsmanager – Voka Vlaams-Brabant)

Voka Vlaams-Brabant zal samen met de Vlaamse overheid bedrijven en ondernemers begeleiden voor en tijdens de grootschalige werken aan de Ring rond Brussel. Tijdens deze themasessie gaat Xavier dieper in op hoe Voka bedrijven kan ondersteunen bij de overstap naar een duurzamere mobiliteit.

Duurzame mobiliteit verkopen in je bedrijf

Hoe kan je als werkgever het verplaatsingsgedrag van je medewerkers beïnvloeden? Op wat moet je letten als je een succesvol mobiliteitsplan wil lanceren? Tijdens deze interactieve presentatie leer je de best practices van Traject, een studie- en adviesbureau in mobiliteit met meer dan 25 jaar ervaring in 'corporate mobility planning'.

Veilig met de fiets naar het werk
Lees meer
Speed pedelec als game changer

De speed pedelec zet de fietswereld op z’n kop. Wat is zo’n snelle elektrische fiets eigenlijk? Voor wie is ze? Hoe bekijkt de wetgever deze fiets en welke rol kan dit voertuig spelen binnen een modal shift?

Velovaardig
  • Tom Geens (coördinator educatie - Provelo)
Vlot via de fietssnelweg
  • Hans Floré (beleidsmedewerker mobiliteit – Vlaams-Brabant)

De fietssnelweg F3 kan een belangrijke rol spelen voor het woon-werkverkeer van en naar de bedrijven langs de spoorlijn Leuven-Brussel. We bekijken naast de infrastructuur en de leesbaarheid van de route ook het profiel van de gebruikers en de mogelijkheden voor gedragsverandering.

Slim op weg
Lees meer
IT-consultants zonder bedrijfswagens

Hoewel het in België meestal anders is, krijgen de consultants van Kapernikov geen auto. De 25 IT’ers nemen genoegen met het openbaar vervoer, een vouwfiets, deelauto's... Rein Lemmens vertelt hoe Kapernikov zo toont dat er niets mis mee is om met de fiets bij een klant aan te komen.

Het mobiliteitsbeleid van Securex

Wat is het mobiliteitsbeleid van Securex? Welke vragen krijgt het bedrijf van klanten? Martine Kersten bespreekt het mobiliteitsbudget en geeft een update van de wetgeving. 

Cash for car: waar staan we?
Mobiliteitssalon

Stel jouw vragen aan de deskundige sprekers, leg je cases voor aan de andere deelnemers en ga naar huis met een pak frisse ideeën. 

Netwerkreceptie